PS5 tekorten nu wereldwijd voorbij

News
donderdag, 05 januari 2023 om 10:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 light technisch gezien al twee jaar in de winkel, al waren de schappen in de praktijk vaak leeg. Maar dat is verleden tijd. Volgens PlayStation-baas Jim Ryan zijn de PS5 tekorten wereldwijd voorbij.
De pandemie bracht allerlei onverwachte problemen met zich mee, zoals een ongekende vraag naar chips, met name halfgeleiders. Er ontstond al snel een tekort en dat was goed te merken als je een console wilde kopen. Zowel de PS5 als de Xbox Series X waren bij hun introductie vaker uitverkocht dan vrij verkrijgbaar.
Maar in haar presentatie tijdens de Consumer Electronics Show (CES) laat Sony nu weten dat de tekorten voorbij zijn. PlayStation-baas Jim Ryan zegt dat iedereen die een PlayStation 5 wil kopen het vanaf nu makkelijker heeft om er één te vinden. Dat geldt voor de hele wereld.
Het is niet de eerste keer dat Sony laat weten dat de tekorten min of meer voorbij zijn. Eind vorig jaar wist het bedrijf al iets vergelijkbaars te melden. Dat was alleen tijdens een evenement in Azië en er was destijds weinig duidelijkheid of het goede bericht ook bedoeld was voor de niet-Aziatische markt.

Brengt 2023 een nieuwe PS5?

Wie in 2023 een PS wil kopen kan naar verluidt een nieuw model verwachten. Dat heeft volgens geruchten geen nieuwe functies ten opzichte van de huidige console. De console heeft een afneembare disc drive die ook apart verkocht wordt, wat het voor Sony makkelijker maakt om veel consoles te leveren vergeleken met de huidige aanpak van een console met en een console zonder disc drive.

Populair Nieuws