Dit is wanneer de volgende Xbox Showcase komt

News
woensdag, 08 maart 2023 om 18:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Van de grote drie consolemakers was Xbox de eerste die dit jaar een showcase hield. Daarbij kwam ook meteen het bericht dat er in de zomer nog één zou volgen. Nu is bekend op welke datum dat is.
Het is al een tijdje bekend dat Xbox rond de tijd van E3 een eigen showcase gaat houden. Nu is bevestigd dat die showcase wordt uitgezonden op 11 juni, de zondag voordat E3 begint. Ook in het verleden hield Xbox vaak showcases op die dag.
De onthulling van deze datum ging gepaard met de onthulling van de Starfield releasedatum. Die game zou eigenlijk in de eerste helft van dit jaar uitkomen, maar dat wordt nu september. Op 11 juni wordt een speciale Starfield Direct uitgezonden, direct na de bredere Xbox Showcase.
Hoewel de showcase met de gebruikelijke pre-E3 timing wordt gehouden, is het nog onzeker of Xbox meedoet aan E3 zelf. Er gaan namelijk geruchten dat Microsoft en Nintendo Sony achterna gaan en het evenement dit jaar overslaan. Nintendo heeft dat bevestigd, Microsoft heeft nog niet bevestigd of ontkend.

Ook Xbox aankondigingen vóór de showcase

Dat de datum van de volgende Xbox Showcase nu bekend is wil overigens niet zeggen dat je tot die tijd moet wachten voor Xbox weer eens wat aankondigt. Phil Spencer heeft aangegeven dat er in de tussentijd ook nog nieuws komt. Dat zal alleen wat kleinschaliger zijn, anders is er natuurlijk niets meer over voor de grote showcase.

Populair Nieuws