‘PS5 Pro specs gedeeld met third party ontwikkelaars’

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 10:00
playstation 5f1603819462
Er gaan al een tijdje geruchten dat de PS5, net als de PS4, middenin zijn levenscyclus een upgrade krijgt. Sony zelf heeft nog geen PS5 Pro bevestigd, maar naar verluidt komt hij dit jaar uit. De specs van de verbeterde console zouden nu gedeeld zijn met third-party studio’s.
Het lijkt goed mogelijk dat er dit jaar een PS5 Pro aankomt. Analisten lijken er bijvoorbeeld redelijk zeker van dat Sony op tijd voor de lancering van GTA 6 een krachtigere console op de markt wil brengen. Nu beweert journalist Colin Moriarty dat de specificaties van de console zijn gedeeld met third-party studio’s.
Tijdens de Sacred Symbols-podcast laat Moriarty weten dat hij contact heeft gehad met een medewerker van een middelgrote third-party uitgever. Zijn contactpersoon zei dat het bedrijf een presentatie had gehad over de PS5 Pro. First-party studio’s zouden bovendien al een tijdje weten wat Sony’s doel op technisch vlak is met de PS5 Pro.
Moriarty is niet de eerste die beweert dat de specs van de vernieuwde PS5 bekend zijn. Eerder zei Tom Henderson al dat Sony de specs had gedeeld met derden. Sony maakte zich daarom op voor het uitlekken van de specificaties, zo beweerde Henderson.

‘PS5 Pro niet de enige nieuwe console release dit jaar’

Het lijkt er trouwens op dat Sony niet de enige is die dit jaar een console uitbrengt. Onlangs werd beweerd dat Xbox deze zomer nog met een nieuwe console komt, al lijkt die geen grote verbetering te zijn ten opzichte van de Series X zoals we die nu kennen. Wel heeft Xbox al aan te geven dit najaar ook hardware te gaan onthullen, die mogelijk wat spannender is.