‘Sony verwacht dat PS5 Pro specs snel uitlekken’

News
maandag, 11 december 2023 om 13:30
playstation 5f1603819462
Er ligt net een nieuwe PlayStation 5 in de winkel, maar die zorgt niet voor betere prestaties. Naar verluidt komt Sony op den duur met een PS5 Pro die wel een verbetering moet zijn. Die is niet aangekondigd, maar een bekende insider beweert nu dat de specs binnenkort mogelijk lekken.
Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat Sony zelf iets bekendmaakt over een PS5 Pro. Maar volgens de doorgaans betrouwbare insider Tom Henderson houdt het bedrijf er rekening mee dat de specs van de PS5 binnenkort uitlekken. Henderson had eerder grotendeels kloppende informatie over onder andere de PS5 Slim en de PlayStation Portal.
Volgens Henderson is er één grote reden dat Sony deze maand leaks verwacht rondom de PS5 Pro. Er zouden namelijk voor het eerst devkits van de PS5 Pro naar third-party studio’s zijn gestuurd. Hoewel een devkit meestal niet 100 procent hetzelfde is als de console die aan de consument wordt verkocht, moeten ontwikkelaars natuurlijk wel weten wat de specificaties van die console zijn.

PS5 Pro specs al uitgelekt?

Hendersons beweringen zijn een reactie op een Tweet die vraagt of specs die op ResetEra zijn gepost kloppen. Daar kan Henderson alleen niets over zeggen, omdat hij zelf niet weet wat de specs zijn. Wat de betrouwbaarheid van deze persoon is, is niet duidelijk.
De gelekte lijst specificaties bestaat grotendeels uit getallen waar veel spelers geen boodschap aan hebben. Wel benadrukt de leaker dat er drie dingen centraal staan bij de PS5 Pro: snelle opslag, ray tracing en upscaling. Een groot doel is om upscaled 4K-beeld te leveren met framerates boven de 30 fps. Op dit moment kunnen spelers meestal kiezen tussen 4K met 30 fps, of 1080p met 60 fps