'Dit is wanneer Red Bull-teambaas Christian Horner het eindoordeel hoort'

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 9:30
christian horner pre season test bahrein 2024f1709021828
Naar verluidt hoeft Christian Horner niet lang meer te wachten of hij kan aanblijven als teambaas van Red Bull Racing. Het eindoordeel van het onderzoek zal volgens bronnen namelijk vandaag worden gepresenteerd aan Red Bull.
Het is ondertussen alweer drie weken geleden dat naar buiten werd gebracht dat een onafhankelijk onderzoek loopt tegen Christian Horner. De teambaas zou zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Sindsdien is de Brit wel aanwezig geweest bij de lancering van de RB20 en de pre-season test in Bahrein.
Of Horner ook de rest van het seizoen de teambaas kan blijven van Red Bull Racing, daar zal naar verluidt snel duidelijkheid in komen. Verschillende bronnen, waaronder The Daily Mail en Sky Sports F1, melden namelijk dat de advocaat die is ingehuurd om het onderzoek te verrichten vandaag het 150-pagina tellend rapport overhandigd aan Red Bull GmbH - het moederbedrijf van Red Bull Racing.
Vervolgens zal niet lang daarna een eindoordeel worden geveld door de leiding van Red Bull. De verwachting is dat Horner dinsdagavond of woensdag hoort of hij kan aanblijven als teambaas, dus nog voordat het raceweekend in Bahrein van start gaat op donderdag.

Wat als Horner wordt ontslagen?

Als blijkt dat Horner inderdaad bijna het boekje is gegaan en zijn functie moet neerleggen, dan zal dat een lastige situatie zijn voor Red Bull Racing aan het begin van het seizoen. Uiteraard moet er dan eerst snel een nieuwe teambaas worden geïnstalleerd.
Daarvoor lijkt Red Bull wel al een kandidaat op het oog te hebben, namelijk Jonathan Wheatley. De Brit is momenteel de Sporting Director van het team en is al sinds 2006 werkzaam voor het team. Wheatley wordt gezien als één van de beste in zijn vak in de Formule 1 en heeft veel ervaring met interne communicatie in het team.

Populair Nieuws

Laatste Reacties