PlayStation wil nu ook hardware naar PC brengen

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 9:30
playstation vr2f1667563970
PlayStation is de laatste paar jaar bezig met voormalige exclusives naar PC te brengen. Maar nu is het bedrijf ook van plan om dat met een nieuw stukje hardware te gaan doen.
PC is een markt waar PlayStation steeds meer waarde in begint te zien. Zo is Helldivers 2 is een groot succes momenteel, mede doordat besloten is om de game gelijktijdig uit te brengen op de PS5 en PC. Het is zelfs zo’n succes, dat de nieuwe voorzitter van PlayStation besloten heeft dat er een grotere focus moet komen op PC.
Blijkbaar komt dat niet alleen in de vorm van games. PlayStation heeft namelijk bekendgemaakt in een nieuwe blogpost dat het bezig is om PlayStation VR2 naar PC te brengen. Momenteel wordt druk getest met alles werkbaar te krijgen op het nieuwe platform.

“We zijn verheugd te kunnen melden dat we momenteel de mogelijkheid testen voor PS VR2-spelers om toegang te krijgen tot extra games op de PC, zodat er nog meer gamevariatie is naast de PS VR2-titels die beschikbaar zijn via PS5. We hopen deze ondersteuning in 2024 beschikbaar te maken.”

De redding voor PS VR2?

De nieuwe VR-headset van PlayStation is gelanceerd in februari 2023, maar naar verluidt is het nog niet bepaald een succes. Dat kan mede komen door het prijskaartje van het apparaat. De PlayStation VR2 kost namelijk maar liefst 599,99 euro, dus meer dan de PlayStation 5 zelf.
Mogelijk kan de ondersteuning voor PC betekenen dat meer spelers de headset aanschaffen. In ieder geval zijn er op dat platform VR-brillen die nog duurder zijn, zoals de Valve Index - die een prijskaartje heeft van 1079 euro.

Populair Nieuws