‘PS5 Pro release komt op tijd voor GTA 6’

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 12:30
gta 6f1701953898
Hoewel niet iedereen in de industrie het nodig vindt, gaan er al een tijdje geruchten dat Sony ook deze generatie weer een Pro-console uitbrengt. Analisten zijn er nu vrij zeker van dat hij dit jaar verschijnt. GTA 6 is een deel van de reden daarvoor.
De PS5 is inmiddels drie jaar oud en tegen het einde van het jaar wordt hij zelfs vier. Door de beperkte beschikbaarheid in zijn eerste jaren voelt de console voor velen nog niet heel oud, maar wat Sony betreft zit de PS5 in de latere fase van zijn levenscyclus. Het bedrijf verwacht daarom dat de verkoop af gaat nemen.
Analisten vertellen CNBC daarom dat ze dit jaar een PS5 Pro verwachten. Het is een tactiek die Sony (en andere console-makers) vaker toepassen om hardware-verkopen na een aantal jaar een boost te geven. Bovendien, zo meent analist Serkan Toto, heeft Sony reden om krachtigere hardware uit te brengen voor GTA 6 lanceert.
Die game komt als het goed is in 2025 uit. Gezien de grote interesse in de eerste trailer is de verwachting dat hij goed verkoopt en in zekere zin een opsteker is voor de game-industrie. Voor Sony is het slim om op tijd voor deze release een “geweldig stuk hardware” op de markt te hebben, meent Toto.

Wat weten we van de PS5 Pro?

Sony zelf heeftr nog niet aangekondigd dat er een PS5 Pro op komst is. Toch gaat er al het één en ander rond over de console. Zo zou hij tegen het einde van het derde kwartaal van 2024 onthuld worden. Naar verluidt beschikt hij over een techniek die te vergelijken is met Nvidia’s DLSS, om een hoge resolutie te kunnen weergeven zonder teveel in te leveren op performance.