‘PS5 krijgt snel welkome feature’

News
maandag, 29 augustus 2022 om 11:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 krijgt mogelijk nog voor het einde van het jaar een welkome feature. Er wordt namelijk beweerd dat er volledige Discord-integratie op weg is. Dat geeft je een nieuwe manier om tijdens het gamen met vrienden te praten.
Sony heeft al een tijdje een partnerschap met Discord. Maar afgezien van een mogelijkheid om je PSN-account aan je Discord-account te koppelen heeft dat partnerschap nog maar weinig teweeggebracht. Nu lijkt het erop dat volledige Discord-integratie op PS5 er redelijk snel aankomt.
Dat melden bronnen, waaronder een bron die eerder de DualSense Edge lekte, aan Tom Henderson van eXputer. Naar verluidt wordt Discord-integratie op PlayStation al een tijdje getest en verloopt dat goed. De verwachting is dat de integratie met update 7.00 wordt toegevoegd. Update 6.00 verschijnt in september en brengt ook veel gevraagde features met zich mee.
Met volledige Discord-integratie kun je in feite de voice chat van de PlayStation vervangen door een Discord-call. Dat heeft bij veel gamers sowieso de voorkeur en heeft bovendien de nodige voordelen. Discord is namelijk, in tegenstelling tot Sony’s eigen voice chat, te gebruiken in crossplay-games waarbij de mensen met wie je wil praten niet per se op een PlayStation spelen.
discord playstationf1641461395

Krijgt Xbox ook Discord features?

De PS5 is niet de enige console waarop je straks Discord kunt gebruiken. Xbox was Sony onlangs voor met de introductie van deze feature, al is de manier waarop het op Xbox werkt omslachtig te noemen. Hoe Sony het gaat aanpakken weten we hopelijk voor het einde van het jaar.

Populair Nieuws