Sony komt met PS5 DualSense Edge controller als concurrent voor Xbox Elite

News
woensdag, 24 augustus 2022 om 9:30
Met de komst van de PlayStation 5 is Sony gekomen met een nieuwe controller die veel is geprezen. De Japanse fabrikant gaat nu nog een stapje verder met de PS5 DualSense Edge controller als de tegenhanger van de Xbox Elite controller.
Sony heeft er bewust voor gekozen om niet naar gamescom te gaan. In plaats daarvan heeft de uitgever dinsdagavond haar eigen feestje georganiseerd. Via een blogpost is namelijk de PS5 DualSense Edge controller uit de doeken gedaan, de meest geavanceerde PlayStation-controller tot nu toe. Eerder waren er al geruchten dat Sony met zo’n controller zou komen.
In tegenstelling tot alle voorgaande controllers van PlayStation, is de DualSense Edge ontworpen om aangepast te worden naar de smaak van de spelers - net zoals Microsoft dat eerder heeft gedaan met de Xbox Elite controllers. Zo is het mogelijk om knoppen te remappen of juist helemaal uit te schakelen, deadzones in te stellen en je kan de gevoeligheid van de sticks aanpassen.
Ook de triggers zijn aan te passen, zodat je bijvoorbeeld sneller kan reageren in competitieve shooters, waarin een fractie van een seconde het verschil kan maken. Speel je veel verschillende games, dan hoef je niet steeds alles opnieuw aan te passen, want je kan meerdere profielen opslaan en direct wisselen.

Nieuwe knoppen op de DualSense Edge

Naast het aanpassen van de bestaande knoppen op de PS5 controller, krijg je met de Edge ook een aantal extra knoppen tot je beschikking. Zo zijn er twee extra knoppen aan de achterkant van de controller te vinden en lijken er een soort pedalen te zijn geplaatst aan de onderkant.
Ben je geen fan van de standaard stick caps, dan krijg je bij de DualSense Edge twee andere opties erbij. Eentje met een hoge dome en eentje met een lage dome. Ook zijn er twee verschillende opties voor de knoppen aan de achterkant.
Wanneer de PS5 DualSense Edge controller uit zal komen en met welk prijskaartje, dat zal Sony later bekendmaken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties