Ferrari maakt weer blunder in België, Leclerc reageert sarcastisch op Instagram

News
maandag, 29 augustus 2022 om 11:30
formula1 drivetosurvive season4 episode2 00 16 05 04 1f1652693169
Ferrari hoopte na de zomerstop terug te komen in het gevecht om het kampioenschap, maar daar kwam niks van terecht. Het team maakte opnieuw een blunder tijdens de GP van België en Charles Leclerc kan alleen nog maar sarcastisch reageren op zijn Instagram-kanaal.
Hoewel Ferrari het seizoen perfect begon is alles in recordtempo omgedraaid. Na de Grand Prix van Australië stond Charles Leclerc met 36 punten voor op Max Verstappen, terwijl de Nederlander met een voorsprong van 80 punten de zomerstop in ging. Het Italiaanse team putte alleen hoop uit de tweede helft van het seizoen.
Die hoop is alleen snel vervlogen, want Verstappen heeft met de Grand Prix van België zijn voorsprong nog verder uitgebreid naar 98 punten. De Nederlander en Leclerc moesten de race beginnen vanaf respectievelijk P14 en P15, omdat ze allebei een nieuwe motor in hun auto hebben geplaatst.
Leclerc kon aan het begin vrij goed mee met zijn concurrent, maar nadat een tear-off van Verstappen in de remmen terecht kwam en de boel oververhitte, moest de Monegask al meteen een pitstop maken. Daardoor viel de Ferrari-coureur helemaal terug naar de laatste plaats.

Nog meer problemen voor Ferrari

Uiteindelijk wist Charles Leclerc zich terug te vechten naar een zekere vijfde plek. Toch wilde Ferrari meer punten pakken met de snelste raceronde en besloot het team om Leclerc een nieuw setje zachte banden te geven in de eennalaatste ronde. Een controversiële beslissing, want Leclerc viel daardoor terug achter Fernando Alonso. De Ferrari-coureur wist hem weer in te halen, maar de poging voor snelste raceronde mislukte compleet.
Toen bleek alleen ook nog eens dat Leclerc te hard zou hebben gereden in de pitstraat, met een tijdstraf van vijf seconden als gevolg. Daardoor is de Monegask zelfs geëindigd op de zesde plek. Op Instagram kan Leclerc niks meer doen dan alles incasseren met veel sarcasme:

“P9 in de eerste ronde, dan komt er een tear-off in de remmen, moet stoppen om die eruit te halen, kom terug naar P5, pak een tijdstraf omdat ik te snel ben in de pitstraat door een verbrande sensor door het eerste probleem. Wat een prachtige dag!”

Populair Nieuws