Discord-integratie uitgerold voor PlayStation

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 11:30
discord playstationf1641461395
De Discord-integratie op PlayStation is sinds deze week uitgerold. Gebruikers van de PlayStation kunnen nu hun PSN-accounts koppelen met het platform. De ondersteuning wordt eerst uitgerold voor Amerikaanse gebruikers.
PlayStation-bezitters kunnen nu hun accounts koppelen aan Discord, waardoor het gemakkelijker wordt om hun activiteiten te delen en contact te leggen met andere gebruikers via het sociale platform.
In een blogpost van Discord staat dat bezitters van de PlayStation 4 en PlayStation 5 hun PSN-account kunnen koppelen. Zodra het PSN-account is gekoppeld, hebben de gebruikers de mogelijkheid om hun activiteit weer te geven tijdens het spelen van een game op beide consoles. Verder kunnen spelers hun PlayStation Netwerk-ID weergeven op het chatplatform, zodat ze voor andere gebruikers gemakkelijker te vinden zijn.
De nieuwe functie zal geleidelijk worden uitgerold voor de Amerikaanse gebruikers, en zal binnenkort beschikbaar zijn voor meer landen. De nieuwe functie van zal beschikbaar zijn op elk platform dat Discord ondersteunt, zo worden Windows, de web-app, iOS en Android ondersteund.

Discord populair onder gamers

In mei vorig jaar kondigde Sony de samenwerking met Discord aan. Deze samenwerking stelt splelers volgens Discord in staat om "gezamenlijk geweldige gedeelde ervaringen voor je vrienden en gemeenschappen te creëren."
Discord is een populair chatplatform toegespitst op het creëren en onderhouden van communities. Gebruikers kunnen met elkaar chatten en (video)bellen. Hoewel iedereen gebruik kan maken van het platform, is het vooral populair bij gamers. Zo wordt Discord vaak gebruikt door spelers van multiplayer games om tijdens het spelen contact te houden.

Populair Nieuws