Discord en Sony gaan samenwerken voor integratie op PS4 en PS5

News
dinsdag, 04 mei 2021 om 11:00
discord lgoof1616513416
De geruchten en uitspraken over een overname van het chatprogramma Discord, gingen al enige tijd rond. Die werden later weer neergehaald en dat Discord niet meer op zoek zou zijn naar een bedrijf dat haar zou willen overkopen. Nu is er bekendgemaakt dat er een PlayStation en Discord samenwerking in 2022 van start gaat.
De PlayStation en Discord samenwerking is een grote stap voor de gebruikers van de voice chat op de PlayStation 4 en 5. In de blogpost van Sony meldt SIE-directeur Jim Ryan:
Sony heeft het bedrijf niet overgekocht of een groot deel van de aandelen overgenomen, ze heeft een minderheidsinvestering gedaan en gaat nu nauw samenwerken met de chatdienst om ervaringen tussen diverse platforms te verbeteren. Over PC wordt helaas niks uitgelicht, maar de kans dat er met PC en PlayStation de mogelijkheid komt om te praten, is er natuurlijk nog altijd. We moeten voor meer informatie nog wachten op een verklaring vanuit Discord.

Waar blijft Discord op Xbox?

Over een Xbox samenwerking is nog helemaal niets bekend. Het dichtstbijzijnde wat we hiervan hebben gekregen was de gratis Discord Nitro wanneer je Xbox Game Pass Ultimate aankocht. Over een heel eigen app of functie om met je vrienden te praten op Xbox Consoles is nog niets duidelijk. Eerder dit jaar waren er geruchten dat Microsoft Discord helemaal zou overnemen.