Voice chat op Xbox kan binnenkort via Discord

News
donderdag, 21 juli 2022 om 9:00
discord lgoof1616513416
Voice chat is voor veel mensen een essentieel onderdeel van een online gaming-sessie. Voor een game met crossplay is Discord dan vaak het handigst. Gezien de populariteit van het platform gaat Xbox Discord voice chat binnenkort verder integreren.
Vanaf vandaag kunnen Xbox Insiders een functie testen waarmee je een voice call in Discord over kan zetten naar je Xbox. Daarvoor moet je je Xbox-account koppelen aan je Discord-account. Als je dat al eerder gedaan hebt moet het opnieuw, omdat je nieuwe toestemmingen moet verlenen.
Vervolgens kun je je in Discord aansluiten bij een voice call, waarna je de optie ziet om de call over te zetten naar een Xbox console. Als je die optie kiest zal de Xbox-app op je telefoon geopend worden, waarna je het overzetten van de call moet bevestigen. Nu kun je via je Xbox deelnemen aan de call.
Het klinkt wat omslachtig, maar als je de call eenmaal hebt overgezet naar je Xbox kun je eraan deelnemen alsof het Xbox voice chat is. Dat wil zeggen dat je de headset die je gebruikt kunt aansluiten op je Xbox, in plaats van dat je de Discord-audio moet afspelen via een computer of smartphone. Uiteindelijk is het dus qua draden en aansluitingen een heel makkelijke setup.
xbox series x0f1582274529

Wanneer komt de feature naar Xbox One en Series X?

Deze nieuwe feature is op dit moment alleen nog maar beschikbaar voor Xbox-gebruikers die deelnemen aan het Xbox Insiders-programma (waarvoor je je hier kunt aanmelden). Via dat programma test Xbox nieuwe features voor ze beschikbaar worden op alle Xbox One, Series X en Series S consoles. Het is nog onbekend wanneer iedereen de nieuwe feature krijgt, maar meestal gebeurt dat binnen een paar weken nadat Insiders ermee aan de slag kunnen.