Gran Turismo 7 vergoedingen gaan op de schop

News
vrijdag, 25 maart 2022 om 11:00
gran turismo 7 headerf1643825170
Polyphony, de makers van Gran Turismo 7, maakten geen vrienden met hun recente patch, waarin de game meer dan 24 uur onspeelbaar was en het veel moeilijke was geworden om in-game credits te verdienen. Polyphony verontschuldigt zich en komt nu me een oplossing. De Gran Turismo 7 vergoedingen gaan daarom op de schop.
Het zal weinigen ontgaan zijn, Gran Turismo 7 was de laatste weken middelpunt van heel wat controverse. Niet alleen waren de servers van de game meer dan 24 uur uit de lucht, waardoor de game zelfs niet in singleplayer modus te spelen was, ook paste Polyphony de verdiensten per race aan, waardoor het beduidend moeilijker werd om de luxere auto's te kopen zonder gebruik te maken van microtransacties.
De gamewereld reageerde furieus, wat onder anderen leidde tot een review-bomb van de game en fans zochten naar mogelijkheden om toch eenvoudiger credits te verdienen. Ondanks dat Polyphony zich al snel verontschuldigden voor de ontstane situatie, bleef het gemor aanhouden.
gran turismo 7 headerf1616517810

Polyphony biedt soelaas

In een post op de Sony blog licht Polyphony baas Kazunori Yamauchi toe hoe zij de ontevreden gamers tegemoet willen komen. Als compensatie voor de afgelopen weken krijgt elke speler die het spel nu bezit en voor 25 april inlogt gratis 1 miljoen credits. Dit is een behoorlijke hoeveelheid waar je niet direct de duurste auto's mee kan aanschaffen, maar je komt hiermee een heel eind.

In een update begin april volgt daarnaast een aantal verbeteringen aan Gran Turismo 7:
  • Evenementen in de 2e helft van het spel krijgen een hogere vergoeding, tot 100 procent hoger
  • De vergoedingen voor Circuit Experience worden verhoogd voor het halen van alle bronzen of gouden resultaten
  • Online races worden beter beloond
  • Er komen acht nieuwe 1-uur lange races met hogere beloningen
  • Spelers kunnen tot maximaal 100 miljoen credits in hun portemonnee houden.
  • Nieuwe auto's en tracks
Op wat langere termijn worden nog extra mogelijkheden toegevoegd:
  • Hogere payout voor beloningen die slechts beperkte tijd beschikbaar zijn
  • Meer World Circuit events
  • Endurance en 24 uurs races
  • Online Time Tirals
  • De mogelijkheid om auto's te verkopen
Polyphony neemt hiermee een flinke stap om het beschadigde imago van het spel te herstellen, hoewel de game nog steeds always-online is en dat ook zal blijven. De games uit de Gran Turismo serie hebben altijd een lange levensduur en maken ook vaak over langere tijd ontwikkelingen door. De verwachting is dat dat bij Gran Turismo niet anders zal zijn. Zo kunnen we op termijn nog de toevoeging van de eigen AI Sophy verwachten.
Wij hebben Gran Turismo 7 gereviewed en gaven de game een mooie 9,0.