Viaplay koopt rechten vechtsportorganisaties Enfusion en Invicta FC

News
vrijdag, 25 maart 2022 om 10:30
viaplay met tekstf1648643997
Viaplay is alweer een tijdje in ons land en groeit steeds verder uit tot dé streamingdienst voor sportliefhebbers. Het was natuurlijk al het nieuwe thuis voor de Formule 1, maar ook fans van voetbal, Darts en MMA zitten er goed. Nu komt daar nóg meer vechtsport bij.
Viaplay heeft de rechten van de Nederlandse vechtsportorganisatie Enfusion gekocht. Enfusion organiseert kickbokswedstrijden en MMA-gevechten en heeft grote namen uit de vechtsportwereld onder contract gehad, zoals Andy Souwer en Levi Rigters. Deze gevechten zijn nu de komende drie jaar te zien bij Viaplay.
De eerste wedstrijd die op Viaplay te zien is, Enfusion 105, vindt morgen om 19.15 uur al plaats. In dit gevecht nemen Sam Tevettes en Nidal 'The Soldier' Bchiri het tegen elkaar op. Uiteindelijk wil Viaplay wel zeker 30 Enfusion-wedstrijden gaan uitzenden in niet alleen Nederland, maar ook Polen en de Baltische staten.

Overwinning voor fans

Volgens Edwin van Os, de CEO van Enfusion, is de overeenkomst een overwinning voor de fans. ‘’Het maakt Enfusion zichtbaar in heel Noord-Europa op Viaplay en biedt een fantastische kans om een nieuw en groeiend publiek te betrekken bij de sport en de vechters. Dit kan alleen maar tal van promotionele voordelen opleveren voor vechtsporten.’’
Naast Enfusion heeft Viaplay ook de rechten van Invicta FC gekocht. Dit is de grootste MMA-organisatie waarbij uitsluitend vrouwen aangesloten zijn. Ook dit contract geldt voor de komende drie jaar. De eerste live uitzending is op 11 mei.
Benieuwd of Viaplay iets voor jou is? Lees nu hier onze review.

Populair Nieuws

Laatste Reacties