Gran Turismo 7-spelers verdienen credits zonder te spelen

News
woensdag, 23 maart 2022 om 17:30
gran turismo 7 headerf1643825170
Het nieuwste deel in de Gran Turismo reeks wordt niet door iedereen goed ontvangen. Fans zijn niet blij met hoelang het duurt om bepaalde auto’s te ontgrendelen, zonder gebruik te maken van microtransacties. Een recente update maakte dit nóg moeilijker door de beloningen drastisch te verlagen. Dit schoot bij veel spelers in het verkeerde keelgat, en nu vechten ze terug.
Door de recente update moeten spelers nog meer grinden om genoeg credits te verzamelen om nieuwe auto’s te kopen. Dit leidde eerder al tot de laagste Metacritic gebruikersscore ooit voor een Sony game. Afgelopen maandag meldden we dat de score gedaald was naar 2.0. Op het moment van schrijven is de score zelfs nog verder gezakt naar 1.7.

Credits verdienen zonder te spelen

Negatieve recensies achterlaten was voor sommige spelers niet genoeg: ze hebben een manier gevonden om credits te verzamelen zonder de game te spelen. Volgens VGC gebruiken sommige spelers de Remote Play-functie op PlayStation consoles en een eenvoudig script om dezelfde race steeds opnieuw uit te voeren, zonder zelf iets te doen. Zo verdienen ze miljoenen in-game credits zonder ook maar hun controllers aan te raken.
De methode werd als eerste gepost op PSNProfile en laat zien hoe gebruikers een simpel script kunnen gebruiken op Windows-machines met de PlayStation Remote Play-app om keer op keer rondjes te rijden op dezelfde track.
‘’Ik weet dat mensen niet blij zijn met nerfs en waarschijnlijk afgeknapt zijn door de enorme grind, dat ben ik tenminste,’’ schreef gebruiker Septomor. ‘’Dus hier zijn enkele scripts, gemaakt om aan te passen voor die nerfs.’’
Spelers kunnen het script de hele dag draaien, waardoor ze tot 625.000 credits per uur verdienen. Sommige gebruikers hebben maar liefst 15 miljoen credits per dag verzameld, wat 120 dollar in de PSN Store kost.
PlayStation heeft nog geen actie ondernomen tegen spelers die het script gebruiken.