Gran Turismo 7 heeft de laagste Metacritic-score van alle Sony games

News
maandag, 21 maart 2022 om 17:30
gran turismo 7f1592574027
Gran Turismo 7 is nu al een tijdje uit, maar fans zijn allesbehalve blij met de game. Spelers uitten vooral hun ongenoegen over microtransacties en hoelang het duurt om bepaalde auto’s te ontgrendelen. Sinds update 1.07 lopen de frustraties nog meer op en velen laten dan ook negatieve recensies achter op Metacritic.
Vorige week zorgde een server maintenance ervoor dat spelers meer dan 24 uur geen toegang hadden tot de game. Als gevolg hiervan deelden velen hun frustraties op social media en Metacritic. De gebruikersscore daalde toen al naar een 4,1.

Score verder gezakt

Hoewel de game weer online is, betekent dat niet dat de score weer omhoog is geklommen. Sterker nog, op het moment van schrijven staat de score zelfs op 2.0. Spelers zijn niet blij met de nieuwe update, die het nog moeilijker maakt om nieuwe auto’s te ontgrendelen zonder microtransacties.
Een ontevreden speler schrijft:

‘’Geen content. Dwingt microtransacties af. Roulettekaarten die van tevoren al vast staan. Racebeloningen zijn een grap. Auto’s zijn te duur. Belachelijk bandenmodel. Sommige graphics op de achtergrond komen rechtstreeks van de PS3.’’

Een ander schrijft:

‘’Nu weten we waarom de game altijd online gespeeld moet worden! De spelers worden bedrogen door [Polyphony Digital]! Het hoogtepunt is Kazunori Yamauchi’s arrogante poging om de exorbitante car credits te rechtvaardigen. Een reden om videogames te spelen is dat dromen uitkomen. PD/Sony vernietigen dromen met hun altijd-online-cash-troep.’’

Volgens VGC heeft Gran Turismo 7 met deze gebruikersscore de laagste score van alle Sony games ooit. Hiervoor ging dit record naar World of Warriors met een score van 2.9. NBA 10 The Inside staat nu op nummer 3 met een score van 3.0.