Gran Turismo 7 al bijna een dag onspeelbaar door problemen na update

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 10:00
gran turismo 7 headerf1647000372
Spelers van Gran Turismo 7 hebben nu al een tijdje geen toegang tot de game. Ontwikkelaar Polyphony Digital heeft de server maintenance namelijk verlengd vanwege problemen met de game.
Update 1.07 voor Gran Turismo 7 moest een aantal problemen oplossen, maar het lijkt erop dat de patch juist voor meer problemen heeft gezorgd. De ontwikkelaar laat namelijk via Twitter weten dat er een probleem in gevonden in de update en dat daardoor de server maintenance-periode wordt verlengd.
De tweet werd op donderdagmiddag geplaatst en een dag later zijn de servers van Gran Turismo 7 nog steeds offline. Wat het nog pijnlijker maakt is dat de racegame voornamelijk een singleplayer-ervaring is, maar dat Polyphony ervoor heeft gekozen dat spelers verplicht verbonden moeten zijn met de servers. Eigenaren van de game kunnen door de problemen nu al bijna een dag niet racen.

Nog meer onvrede door update?

Wanneer de servers van Gran Turismo 7 weer in de lucht zijn, kan Polyphony Digital misschien nog meer kritiek verwachten van de spelers. Een groot kritiekpunt op de game is namelijk dat het wel heel lang duurt om bepaalde auto’s te ontgrendelen. In voorganger Gran Turismo Sport kon je al een stuk sneller met betere auto over het asfalt scheuren.
Volgens VGC gaat dat door update 1.07 nóg langer duren. De patch zorgt er namelijk voor dat verschillende races minder credits gaan uitbetalen, met name races die door spelers gebruikt werden om sneller de in-game currency bij elkaar te sprokkelen.