Update - Sony zet Nederlandse gamestudio Nixxes in voor PC-games

News
donderdag, 29 juli 2021 om 10:00
playstationf1625154278
De toevoegingen aan de PlayStation Studios-familie houden maar niet op. Nadat Team Asobi en Housemarque onlangs onderdeel zijn geworden van PlayStation Studios, komt er nog een studio bovenop. Sony's nieuwste aanwinst is de Nederlandse studio Nixxes Software. In het verleden werkte deze studio mee aan Marvel's Avengers en Shadow of the Tomb Raider.

Update - Nixxes werkt aan PC-ports

In een recent interview met Famitsu heeft Jim Ryan, CEO van PlayStation, wat meer informatie uit de doeken gedaan rondom de overname van Nixxes. Hierin laat hij weten dat de Nederlandse studio zich zal richten op de ontwikkeling van eerdere PlayStation-titels voor PC. Ryan: "We zijn blij met onze inzet om onze IPs naar pc te brengen, ook al staat het nog in de kinderschoenen, we we kijken uit naar onze samenwerking met Nixxes om daarbij te helpen."
Hoofd van PlayStation Studios Hermen Hulst heeft aangekondigd dat de Nederlandse gamestudio Nixxes Software toegevoegd is aan PlayStation Studios. Het bedrijf zal gaan helpen gameplay-ervaringen van de hoogste kwaliteit naar PlayStation gebruikers te brengen.
Nixxes Software is een grote Nederlandse gamestudio die jarenlange ervaring heeft en gespecialiseerd is in game design, produceren en porting. Het bedrijf bevindt zich in Utrecht en heeft meegewerkt aan games zoals Marvel’s Avengers en Shadow of the Tomb Raider. Afgelopen jaar heeft Nixxes Software op Twitter aangegeven dat ze naar een Game Director zoeken. Mogelijk betekent dat dat de studio plannen heeft een eigen game te maken, in plaats van slechts te helpen met de games van andere studios.

Nixxes Software niet de enige aanwinst van PlayStation Studios

Deze Nederlandse gamestudio is niet de enige studio die recentelijk is aangesloten bij PlayStation Studios. Onlangs werd bekendgemaakt dat ook Returnal ontwikkelaar Housemarque is toegevoegd aan de PlayStation-familie, wat de ontwikkelaar een stabiele toekomst geeft in het ontwikkelen van PlayStation-games. Ook Team Asobi, de maker van Astro Bot, is recentelijk onderdeel geworden van PlayStation Studios. Met al deze studio's onder Sony’s vleugels kunnen we in de toekomst veel mooie games verwachten.
Dit bericht is op 29 juli 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws