'Nintendo heeft zich teruggetrokken uit openingsceremonie Olympische Spelen'

News
donderdag, 29 juli 2021 om 10:30
mario sonic at the tokyo 2020 olympic games vier minigames getest gespeeld op e3 151880f1627552313
De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokyo had een vleugje videogames erin zitten, met onder andere muziek van Final Fantasy. Nu blijkt dat ook Nintendo plannen had om aan het evenement mee te doen.
Het binnenhalen van de Olympische Spelen is voor veel landen een grote happening, maar voor Japan is het dit jaar voornamelijk een hoofdpijndossier. Door het coronavirus mogen er geen toeschouwers bij het evenement zijn en met meerdere besmettingen is de sfeer ook grimmig in het Olympisch dorp.
Het moment om de Spelen alsnog met een grote knal te beginnen is natuurlijk de openingsceremonie, waarbij het sportevenement officieel van start gaat. Japan zou Japan niet zijn als daarbij niet gebruikt wordt gemaakt van een aantal game-elementen, dus kwam de soundtrack van onder andere Final Fantasy, Kingdom Hearts en Sonic langs. Nintendo was alleen opvallend afwezig, terwijl de uitgever wel is gekomen met Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020. Nintendo zou bovendien onderdeel zou moeten zijn van de ceremonie volgens een gelekt document. Dat meldt de Japanse media outlet Shukan Bunshun.

Wat zou Nintendo doen tijdens de openingsceremonie?

In de gelekte documenten staat verschillende plannen gemeld, die variëren van april 2020 - toen de Olympisch Spelen eigenlijk plaats zouden hebben moeten vinden - tot aan juli 2021. Tijdens de openingsceremonie zou er optredens zijn die geïnspireerd zouden zijn op ‘de 8-bit wereld van videogames’, met onder andere Super Mario en Space Invaders en het zou worden overzien door Nintendo-legende Shigeru Miyamoto.
Ook zou muziek van Nintendo uitvoerig worden gebruikt tijdens de ceremonie. Een muzieklijst uit juni heeft nog vijf nummers uit de catalogus van de Japanse uitgever erop staan, inclusief de main theme van The Legend of Zelda en verschillende nummers uit Super Mario Bros. Waarom Nintendo precies heeft besloten om terug te trekken uit de openingsceremonie is niet bekend, maar Shukan Bunshun denkt dat het te maken heeft met onvrede of de organisatie of mogelijk het feit dat de Olympisch Spelen niet bepaald populair zijn onder de Japanse bevolking.