PlayStation Portal 'handheld' is nu te pre-orderen

News
maandag, 02 oktober 2023 om 15:30
project q playstationf1686218815
Later dit jaar komt Sony met een nieuwe accessoire voor de PlayStation 5, de zogeheten PlayStation Portal. De handheld device is vanaf nu te pre-orderen.
Eerder dit jaar verschenen voor het eerst geruchten dat Sony bezig was met een nieuwe handheld. Initieel leek het erop dat de PlayStation Vita na al die jaren eindelijk een opvolger zou krijgen. Maar niet lang daarna dook er meer informatie op dat het apparaat anders werkt dan een normale handheld en dat werd door Sony bevestigd bij de officiële aankondiging.
De PlayStation Portal, dat eerst nog door het leven ging als Project Q, wordt namelijk een verlenging van de PlayStation 5. Als de TV bijvoorbeeld in gebruik is of als je door wil gamen in bed, dan kan je games vanaf de PS5 streamen naar de PlayStation Portal.
We moeten nog even geduld hebben voor de ‘Remote Player’, zoals Sony het noemt, op de markt verschijnt. De officiële releasedatum staat namelijk gepland voor 15 november. Maar als je er direct mee aan de slag wil gaan, dan kan je de PlayStation Portal nu wel al pre-orderen voor 219,90 euro.

Nieuwe PlayStation devices op komst

Naast de PlayStation Portal komt Sony ook met nog meer accessoires voor de PlayStation 5 - en in het verlengde daarvan de Portal. De Japanse fabrikant heeft namelijk de PlayStation Pulse Elite en PlayStation Pulse Explore aangekondigd, respectievelijk een nieuwe gaming headset en wireless earbuds.
Hoewel het niet officieel is aangekondigd, lijken de Elite en Explore gemaakt te zijn in samenwerking met Audeze. Beide producten maken namelijk gebruik van planar magnetic drivers en laat dat nou net de specialiteit zijn van de koptelefoonfabrikant die door Sony is overgenomen.