PS5 handheld Project Q officieel onthuld

News
donderdag, 25 mei 2023 om 10:00
playstation 5 rechtopf1604590376
Er gaan al een tijdje geruchten over een handheld van Sony. Deze zijn in de PlayStation Showcase van gisteravond bevestigd. Het apparaat heet intern Project Q.
Handheld gaming is de laatste jaren aardig populair geworden, mede dankzij de Switch en de Steam Deck. Sony heeft momenteel geen speciale hardware om games onderweg te spelen. Maar daar komt dit jaar nog verandering in met Project Q.
De handheld is, zoals de geruchten ook al beweerden, een manier om je eigen PS5 games via Remote Play te spelen. Die games moeten dus geïnstalleerd zijn op je PS5 en zijn niet afkomstig uit de cloud. OOk maakt het apparaat alleen verbinding via Wi-Fi, dus je zult hem niet werkelijk overal kunnen gebruiken.
Het scherm van Project Q heeft een diagonaal van 8 inch en geeft games weer in maximaal 1080p. De maximale framerate van het apparaat is 60fps. Project Q heeft ook de belangrijkste features van de DualSense, namelijk adaptieve triggers en haptische feedback.

Wanneer verschijnt Poject Q?

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer Project Q in de winkel ligt. Wel is bekendgemaakt dat de releasedatum nog ergens dit jaar moet zijn. De prijs van het apparaat is nog niet bekend.
Naast Project Q heeft Sony ook een nieuwe accessoire voor de PS5 aangekondigd, waarover ook al enige geruchten gingen. Het gaat om draadloze oortjes die lossless audiokwaliteit beloven. Ook hiervan is geen releasedatum bekend.