PlayStation neemt koptelefoon-fabrikant Audeze over

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 12:00
playstation pulse exploref1692954869
Sony Interactive Entertainment richt zich sinds de release van de PlayStation 5 steeds meer op audio en daar zet het bedrijf nu de volgende stap in. PlayStation heeft namelijk high end koptelefoon-fabrikant Audeze overgenomen.
Eerder deze week maakte PlayStation meer informatie bekend over de Pulse Elite gaming headset en Pulse Explore wireless earbuds. Qua stijl vallen de audioproducten in lijn met andere accessoires voor de PlayStation 5, maar de technologie voor de drivers was wel opvallend. In plaats van dynamic drivers maken de Pulse Elite en Explore namelijk gebruik van planar magnetic drivers.
Die technologie bestaat al decennia, maar is de laatste jaren weer bekend geworden door verschillende audiomerken die koptelefoons maken voor audiofielen. En de koptelefoons hadden prijskaartjes die uiteen liepen van honderden tot aan duizenden euro’s. Eén van de bedrijven die met name verantwoordelijk is geweest voor de terugkeer van planar magnetic koptelefoons is Audeze en laat dat bedrijf nu net zijn overgenomen door PlayStation.
De overname is donderdagavond aangekondigd door Sony via een persbericht. Het Japanse bedrijf wil de expertise van Audeze op het gebied van audio gebruiken om het PlayStation-ecosysteem nog beter te maken. Waarschijnlijk heeft Audeze dus al meegeholpen aan de Pulse Elite en Explore.

Niet alleen PlayStation producten

Ondanks dat overname zal Audeze in de toekomst zich niet alleen bezighouden met het ontwikkelen van audioproducten voor PlayStation. Dat heeft Audeze CEO Sankar Thiagasamudram laten weten. Audeze blijft ook koptelefoons en andere producten maken die gericht zijn op professionals, audiofielen en gamers voor andere platformen.
Eerder heeft Audeze namelijk al een aantal gaming headsets gemaakt, die zeer geliefd zijn bij gamers. Met name de release van de Audeze Maxwell in 2022 was een groot succes en die gaming headset werkt niet alleen voor PlayStation consoles, maar ook PC en Xbox.