PlayStation-baas gaat binnenkort stoppen

News
donderdag, 28 september 2023 om 10:30
playstation 5 thumbf1624433855
Er is een wisseling van de wacht op komst bij PlayStation. Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment (SIE), gaat namelijk met pensioen. Er is al een tijdelijke opvolger aangewezen.
PlayStation-baas Jim Ryan gaat stoppen, nadat hij bijna 30 jaar voor Sony heeft gewerkt. In 1994 begon Ryan bij het bedrijf en in 2019 werd hij de baas van PlayStation. Nu geeft hij aan in maart 2024 te stoppen.
Ryan geeft aan genoten te hebben van zijn werk en noemt de mensen en zakenpartners die hij de afgelopen 30 jaar heeft gehad “geweldig”. Maar hij begint het steeds moeilijker te vinden om in Europa te wonen en in Noord-Amerika te werken. Ryan zegt dat PlayStation altijd een deel van zijn leven zal blijven en dat hij optimistisch is over de toekomst van SIE.
Aangezien Ryan in 2019 aantrad als CEO van SIE, was hij de baas tijdens een interessante periode. Hij moest de lancering van de PS5 overzien, middenin een pandemie die de console slecht leverbaar maakte. Inmiddels is die problematiek voorbij en zegt Sony-CEO Kenichiro Yoshida dat de PS5 op weg is om de meest succesvolle PlayStation ooit te worden.

Wie volgt Jim Ryan op als PlayStation-CEO?

Vanaf 1 april wordt de leiding over SIE tijdelijk overgenomen Hiroki Totoki, uit de top van Sony. Voor die tijd zal hij al bij PlayStation aanschuiven als voorzitter. Wanneer hij CEO wordt gaat hij nauw samenwerken met Sony om de toekomst van PlayStation in kaart te brengen en te zoeken naar een nieuwe CEO voor SIE.