'Sony werkt aan een nieuwe PlayStation handheld'

News
woensdag, 05 april 2023 om 12:30
playstation vitaf1680690399
Sinds de PlayStation Vita is er geen handheld meer geweest uit de stal van Sony. Maar naar verluidt werkt het bedrijf nu aan een nieuw handheld apparaat.
Het einde van de compacte handheld lijkt vrijwel voorbij. Nintendo heeft met de Nintendo Switch een hybride console die een stuk groter is in vergelijking met de 3DS en oudere handhelds, de Steam Deck van Valve is nog groter en PlayStation heeft geen handheld meer gehad sinds de Vita.
Volgens Insider Gaming komt daar nu alleen verandering in. Tom Henderson heeft van bronnen bij Sony gehoord dat er een nieuwe PlayStation handheld in de maak is. Eerder deze week waren er al geruchten dat Sony werkt aan nieuwe hardware. De codenaam van het apparaat is Q Lite, maar het zou niet gaan om een handheld die helemaal afhankelijk te gebruiken is.
Voor de Q Lite zouden gebruikers namelijk een PlayStation 5 in huis moeten hebben staan. Via Remote Play op de PS5 worden games dan gestreamd naar het nieuwe apparaat. De handheld moet dan ook altijd verbonden zijn met het internet als je hem wil gebruiken.

Hoe komt de handheld eruit te zien?

Volgens de bronnen lijkt de nieuwe handheld veel op een PS5-controller, maar met een groot 8-inch scherm in het midden van het apparaat. Net zoals de DualSense zou het apparaat haptic feedback en adaptive triggers hebben, naast standaard functies voor een handheld, zoals een speaker, volumeknoppen en een 3.5mm-aansluiting.