Nieuwe naam en prijs PlayStation Project Q onthuld

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 9:00
project q playstationf1686218815
Later dit jaar moet Project Q verschijnen, een handheld apparaat dat games streamt vanaf de PlayStation 5. Sony heeft nu de nieuwe naam en de prijs van het apparaat bekendgemaakt.
Eerder dit jaar verschenen er voor het eerst geruchten dat Sony werkt aan een nieuwe handheld. Het is alleen niet een echte opvolger van de PlayStation Vita, want het zogeheten Project Q kan niet zelf games draaien. In plaats daarvan worden titels gestreamd via wifi van de PlayStation 5 naar het scherm van de handheld. Je kan het apparaat dus ook niet mee naar buiten nemen om bijvoorbeeld je games in het openbaar vervoer te spelen.
Sony heeft ondertussen Project Q al een tijdje geleden officieel uit de doeken gedaan, maar er bestaan nog wel een aantal vraagtekens over het apparaat. Zo was er nog geen prijs bekendgemaakt, evenals een releasedatum. Daar is nu wel iets meer duidelijkheid over gekomen.
Via een blogpost heeft Sony namelijk onthuld dat het apparaat 219,99 euro zal kosten. Daarnaast heeft de handheld nu ook een andere naam gekregen. Project Q is vanaf heden omgedoopt tot de PlayStation Portal remote player. De lancering moet later dit jaar plaatsvinden en Sony zal binnenkort snel met meer details komen over pre-orders voor het apparaat.

Nieuwe headset en earbuds

Naast de prijs van de PlayStation Portal remote player heeft Sony ook nog meer bekendgemaakt. Zo is er meer duidelijk geworden over de PlayStation Pulse Elite en Pulse Explore, respectievelijk een headset en wireless earbuds.
Beide apparaten maken gebruik van planar magnetic drivers, in plaats van de meer gebruikelijke dynamic drivers. Bij een planar magnetic driver wordt geluid geproduceerd door een flinterdun membraan te bewegen tussen twee magnetische platen. De technologie zorgt normaal gesproken voor een meer gedetailleerd geluid in vergelijking met dynamische drivers.
De Pulse Elite zal 149,99 euro kosten, terwijl de Pulse Explore een prijskaartje krijgt van 219,99 euro. Een releasedatum is nog niet bekend.

Populair Nieuws