PlayStation neemt voorbeeld aan Xbox voor overnames

News
dinsdag, 03 mei 2022 om 9:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
PlayStation heeft eerder al aangegeven nog niet klaar te zijn met overnames. Om dat te regelen volgt het bedrijf nu de strategie van Xbox, want ook PlayStation is nu op zoek naar een manager voor overnames.
Dat PlayStation op zoek is naar zo’n manager blijkt uit een nieuwe vacature die online is verschenen. De werknemer in kwestie krijgt de titel Director of Corporate Development en zal verantwoordelijk zijn voor het ‘identificeren van mogelijkheden voor anorganische groei via overnames, investeringen of joint ventures’.
Vorige maand liet Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, al weten dat PlayStation nog niet klaar is met overnames. Zo zouden er nog meerdere op de planning staan bij het bedrijf. De laatste tijd heeft PlayStation al veel studio’s overgenomen, waaronder Returnal-ontwikkelaar Housemarque, de remake-studio Bluepoint Games en natuurlijk Bungie.

Antwoord op overnames Xbox

De grote reeks aan overnames is gedeeltelijk een antwoord op grote concurrent Xbox. De techgigant heeft niet zoveel bedrijven overgenomen, maar richt zich juist op een paar grote vissen. Zo is het allemaal begonnen met de overname van Bethesda en Zenimax in 2020 en vorig jaar is de aankoop van Activision Blizzard aangekondigd. Die overname is nog niet helemaal rond, maar er liggen steeds minder obstakels in de weg.
Daarnaast heeft Xbox vorige week aangekondigd op zoek te zijn naar een manager die verantwoordelijk is voor het vinden van kansen op het gebied van overnames. Het bedrijf lijkt dan ook zeker niet klaar te zijn met het opkopen van andere ontwikkelaars en uitgevers.