PlayStation Studios neemt Bluepoint Games officieel over

News
donderdag, 30 september 2021 om 18:00
demons souls ps5 screenshot 4 06052020f1633017014
Na een succesvolle samenwerking neemt PlayStation Studios nu officieel Bluepoint Games over. En met dit nieuws heeft het ontwikkelaar Bluepoint ook meteen een mooie mijlpaal gehaald: 1.4 miljoen verkochte exemplaren van de Demon’s Souls Remake.
Sony heeft Bluepoint Games nu echt overgenomen. Bluepoint staat bekend om remakes van geliefde PlayStation games, zoals Shadow of the Colossus en Demon's Souls.
Bluepoint en PlayStation werken al een langere tijd samen, maar dit nieuws kwam pas naar voren toen Bluepoint een wel heel bijzondere mijlpaal gehaald had. Sony heeft namelijk bevestigd dat de Demon’s Souls Remake meer dan 1.4 miljoen exemplaren heeft verkocht. Dat terwijl de game pas in november is uitgekomen.

Komt Bluepoint nu met een eigen game?

In een interview met IGN laat Bluepoint President Marco Thrush weten dat de studio niet zomaar een bedrijf is dat games hermaakt of verbert. Ze willen het hogerop zoeken en nu met de hulp van Sony zeggen ze dat ze er helemaal klaar voor zijn. De ontwikkelaar is al bezig met het volgende project, maar veel laat Thrush er nog niet over los. Wel is duidelijk dat de studio werkt aan een originele game in plaats van een remake.
We zullen nog wel een tijdje moeten wachten op de nieuwe titel van Bluepoint Games. Thrush vertelt in het interview met IGN dat het langer duurt om een game vanaf de grond af te maken, in tegenstelling tot de remakes waar de studio veel ervaring mee heeft.