Aandeelhouders Activision Blizzard zijn voor Microsoft-overname

News
vrijdag, 29 april 2022 om 10:30
activision blizzard hqf1627465674
Als het aan de aandeelhouders van Activision Blizzard ligt kan de overname door Microsoft doorgaan. Recent is er gestemd over wie voor of tegen de overname is. Een overweldigende meerderheid van de aandeelhouders is voor.
Meer dan 98 procent van de aandeelhouders van Activision Blizzard is voor overname door Microsoft, meldt VGC. Dat blijkt uit een stemming die is gehouden tijdens een speciale vergadering waarin de aandeelhouders de deal hadden kunnen blokkeren. Bobby Kotick, de controversiële CEO van het bedrijf vindt de positieve uitslag een goed teken:
activision blizzard rechtszaakf1675693351

Gaat de overname van Activision Blizzard nu zeker door?

Hoewel de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard niet wordt tegengehouden door aandeelhouders, zit nog niet alles in kannen en kruiken. De overname wordt namelijk ook nog onderzocht door markttoezichthouders. Het is één van de grootste overnames in de geschiedenis van de game-industrie en er zijn dan ook zorgen dat hij het marktaandeel van Microsoft te groot maakt.
Vier senatoren van de Verenigde Staten hebben zich er zelfs over uitgelaten dat zij de deal zoals die nu beschreven is niet goed vinden. Zij vinden bijvoorbeeld dat Bobby Kotick, die kennis had van de slechte werkomgeving bij Activision Blizzard en er bovendien aan bijdroeg, een te groot vangnet heeft in de deal. Het kan dus nog even duren voor er uitsluitsel is over of de overname door kan gaan.

Populair Nieuws