PlayStation neemt nóg een ontwikkelaar over

News
maandag, 29 augustus 2022 om 16:30
playstation studiosf1644495260
De familie van PlayStation Studios wordt nog een stukje groter. Het Japanse bedrijf heeft namelijk aangekondigd nog een ontwikkelaar te hebben overgenomen dit jaar.
De overname-oorlog tussen Sony en Microsoft is nog steeds druk bezig. Nadat Microsoft eerst Bethesda en Zenimax heeft overgenomen en daarna een poging heeft gedaan om Activision Blizzard over te nemen - wat lijkt te gaan lukken - slaat Sony de laatste tijd flink terug. Zo zijn Housemargue, Bluepoint Games en zelfs Bungie de laatste maanden aan de PlayStation Studios-familie toegevoegd.
En daar is nu nog een nieuwe studio bijgekomen. Via een blogpost heeft PlayStation namelijk aangekondigd dat het Savage Game Studios heeft overgenomen. Deze jonge studio is pas opgericht in 2020 en heeft zich sindsdien vooral bezig gehouden met mobile games. Savage Game Studios wordt dan ook toegevoegd aan een nieuwe tak in het bedrijf, genaamd PlayStation Studios Mobile Division.

Meer focus op mobile games voor PlayStation

Hermen Hulst, de voormalige baas van Guerrilla en het huidige hoofd van PlayStation Studios, geeft in de blogpost aan dat het grote plannen heeft wat betreft mobile gaming. Momenteel houdt het bedrijf zich daar niet veel mee bezig, maar daar gaat in de toekomst verandering in komen.
Hulst neemt daarbij de nieuwe focus op PC games als voorbeeld. Met de komst van Horizon Zero Dawn voor PC in 2020 begon PlayStation ineens met een reeks aan ports voor het platform. Sindsdien zijn er al een aantal zeer succesvolle ports verschenen, met Marvel’s Spider-Man Remastered als meest recente voorbeeld. In de komende jaren kunnen we dus eenzelfde focus op mobile games verwachten vanuit PlayStation.