Bungie is nu officieel overgenomen door PlayStation

News
maandag, 18 juli 2022 om 9:00
8f2d141dbfa9c1dd61befc2de0a92266b3e9a9d01f1643653587
In februari heeft PlayStation aangekondigd dat het Bungie wil overnemen. De bedrijven zijn nu door alle hoepels heen gesprongen, waardoor de ontwikkelaar nu officieel is overgenomen.
Na een aantal grote overnames van Microsoft, waaronder Bethesda en Activision Blizzard, heeft Sony een stoot terug uitgedeeld naar de grote concurrent. Op 1 februari kondigde de Japanse uitgever namelijk aan dat het Bungie wil overnemen, met goedkeuring van de studio zelf.
Ondanks dat de twee partijen een overeenkomst al hadden bereikt, kan zo'n deal niet zomaar worden goedgekeurd. De waakhonden van de Verenigde Staten en Europese Unie willen namelijk eerst checken over een overname niet zorgt voor een te groot marktaandeel voor PlayStation in de game-industrie.
Dat is niet het geval, want PlayStation heeft via Twitter aangekondigd dat de deal er officieel doorheen is en dat Bungie daardoor nu echt onderdeel is van de PlayStation-familie. Voor de overname heeft Sony 3,6 miljard dollar moeten betalen.

Wat gaat Bungie doen voor PlayStation?

Ondanks dat het misschien een beetje lijkt op een steek onder water richting Microsoft - Bungie was vroeger immers onderdeel van de uitgever en de originele studio van Halo - is de overname voor een andere reden gedaan. Bungie is namelijk sterk op het gebied van live service games, gezien het succes van Destiny 2. PlayStation wil die expertise gebruiken om meer van dat soort titels te ontwikkelen.
Sony wil daarnaast de Destiny franchise uitbreiden. In plaats van puur een gaming reeks moet het namelijk een multimedia franchise worden, inclusief films. De studio kan daarbij gebruikmaken van de kennis van Sony Pictures. De kans is dus groot dat we binnenkort de aankondiging van een Destiny film kunnen verwachten.