Netflix’ BioShock film strikt grote namen

News
maandag, 29 augustus 2022 om 17:00
bioshock collectionf1595431029
Er zijn heel wat gameverfilmingen in aantocht. Onlangs zagen we bijvoorbeeld de eerste beelden van The Last of Us. De BioShock film van Netflix is iets verder weg, maar daar zijn wel een schrijver en een regisseur voor gevonden.
Eerder dit jaar werd bekend dat Netflix een film gaat maken gebaseerd op de BioShock-reeks. Daarover was toen nog niet veel bekend, maar nu heeft de streamingdienst wat grote namen aan het project weten te koppelen. De film wordt namelijk geregisseerd door Francis Lawrence en geschreven door Michael Green.
Lawrence is verantwoordelijk geweest voor de regie van onder andere I Am Legend en The Hunger Games. Greens CV liegt er bovendien ook niet om: hij schreef onder andere Logan en Blade Runner 2049. Het mag dus gezegd worden dat de BioShock film in goede handen lijkt te zijn.
Waar de film precies over gaat is nog onduidelijk. De Tweet waarin Netflix de betrokkenheid van Lawrence en Green aankondigt toont een afbeelding die fans zullen herkennen als de box-art van de eerste game. Dat zou kunnen betekenen dat de film zich afspeelt in Rapture, maar voor hetzelfde geld heeft Netflix gewoon een iconisch plaatje uitgekozen voor de Tweet.

Wanneer verschijnt de BioShock film?

Het is nog onbekend wanneer de film naar Netflix komt. BioShock is zoals gezegd niet de enige game die in de komende jaren verfilmd wordt. Zo krijgt Pac-Man een eigen film en maakt Netflix ook een serie gebaseerd op Horizon Zero Dawn, die mogelijk een prequel is.

Populair Nieuws