Pas goed op: Dragon's Dogma 2 spoilers online opgedoken

News
dinsdag, 19 maart 2024 om 9:30
dragons dogma 2 dragonf1707995094
Over een paar dagen ligt Dragon’s Dogma 2 in de winkelschappen. Maar pas goed op, want er zijn nu al spoilers over de game online opgedoken.
Het is tegenwoordig een hele uitdaging om een nieuwe game te spelen, zonder dat je van tevoren al over meerdere zaken gespoiled bent. Elke keer als er namelijk bijna een grote game uitkomt, hebben één of meerdere personen de titel al in handen en worden er zonder blikken of blozen belangrijke elementen uit het verhaal verklapt op fora, Discord, social media en andere plekken op het internet.
Volgens Eurogamer zijn er verschillende spoilers online opgedoken, nadat mensen die al vroeg een exemplaar in handen hadden, de game hebben gestreamd. Ook zijn er details over achievements gedeeld. Al wil je dus niets over het verhaal weten van tevoren, dan is het verstandig om de komende dagen even offline te gaan.

Nog een paar dagen geduld hebben

Dragon’s Dogma 2 komt op 22 maart uit voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Het origineel kwam uit in 2012 en heeft sindsdien een cult following gekregen, helemaal na de geprezen uitbreiding Dark Arisen.
De sequel wordt volgens regisseur Hideaki Itsuno hoe het origineel eigenlijk had moeten zijn, maar destijds was de techniek nog niet ver genoeg. Zo maakt de ontwikkelaar onder andere gebruik van het veel grotere en snellere RAM-geheugen om de wereld in één keer te laden en monsters een geheugen te geven. Zo kan je deze keer jezelf vasthouden aan een Griffioen en meereizen tot aan de andere kant van de map.