PS5 besteld maar niet geleverd: dubieuze webshop uit de lucht gehaald

News
dinsdag, 19 maart 2024 om 9:00
playstation 5f1603819462
De PS5 is een populaire console. Helaas maken sommige partijen daar ook misbruik van. Eén webshop die de PS5 en andere elektronica beweerde te verkopen, maakte het zelfs zo bont dat hij door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) uit de lucht is gehaald.
Een PS5 is een behoorlijke uitgave, dus het is bijzonder vervelend als hij nooit aankomt. Dat is verschillende Nederlanders alleen wel overkomen, niet alleen met Sony’s console, maar ook met andere elektronica. De website TI-84shop heeft heel wat klanten opgelicht.
Eén gedupeerde, Alain van der Heiden, bestelde al een jaar geleden een PlayStation 5 die nooit aankwam.Hij runt een Facebookgroep over de webshop, waar veel klachten in binnenkomen. Van der Heiden deed aangifte tegen de webshop, maar kreeg vervolgens bedreigingen aan zijn adres, zo vertelt hij aan Hart van Nederland.
Desondanks blijft de politie vragen dat gedupeerden aangifte doen. Het wordt aangeraden om zoveel mogelijk aangiftes te bundelen. Helaas is het niet zeker of de aangiftes om te zetten zijn in een vervolging.

ACM haalt TI-84Shop uit de lucht

Alle klachten over de webshop heeft de ACM wel doen besluiten om de webshop helemaal uit de lucht te halen. Het is de eerste keer dat de instelling van die bevoegdheid gebruik maakt. Gedupeerden die contact op willen nemen met de webwinkel, kunnen contactgegevens opvragen bij bij de ACM. Ook staat de autoriteit open voor nieuwe meldingen van vergelijkbare problemen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties