Update - Square Enix waarschuwt voor Final Fantasy XVI spoilers

News
maandag, 19 juni 2023 om 13:00
final fantasy xvi headerf1686904487
Fans kijken al jaren uit naar een nieuwe Final Fantasy. Het is bijna zover, met de release van Final Fantasy XVI, die gepland staat voor volgende week. Maar de game lijkt nu al in handen te zijn van sommige spelers.

Update - Square Enix waarschuwt voor spoilers

Een aantal spelers hebben inderdaad te vroeg de volledige versie van Final Fantasy XVI in handen gekregen. Square Enix heeft namelijk bevestigd dat er een 'klein aantal exemplaren' in handen zijn gevallen van spelers. De ontwikkelaar doet onderzoek naar 'onwettige verwervingen' van de game. Ondertussen waarschuwt de studio ook voor spoilers die op social media worden gedeeld.
Origineel bericht:
Vroeger kwam het regelmatig voor dat games vroegtijdig in de handen kwamen van sommige spelers. Een retailer had dan de street date gebroken, met vaak zware gevolgen voor de winkel in kwestie. De laatste jaren lijkt het dan ook bijna niet meer voor te komen dat een officieel exemplaar van de game te vroeg op straat ligt.
Dat lijkt nu alleen wel het geval te zijn met Final Fantasy XVI. Op social media zijn er namelijk screenshots opgedoken van spelers die de game al in huis hebben, zo meldt VGC. Dat zou een erg vroeg lek zijn, aangezien de officiële release voor de game gepland staat op 22 juni.
Het is voor fans van de serie dan ook oppassen geblazen voor spoilers. Niet alleen worden er namelijk screenshots van de game gedeeld, maar ook andere details over wat je kan verwachten in de eerste uren van Final Fantasy XVI.

Final Fantasy XVI demo nu te spelen

Twijfel je nog of je Final Fantasy XVI moet halen, dan kan je de game nu ook op een legale manier uitproberen. Square Enix heeft namelijk begin deze week een demo uitgebracht van de game. Daarin kan je aan de slag met de proloog, wat neerkomt op ongeveer twee uur aan gameplay.
Ook als je sowieso al van plan bent om Final Fantasy XVI te halen, is het waard om de demo te spelen. Alle voortgang die je namelijk maakt in de demo, kan je overzetten naar de volledige release. Zo kan je op dag één meteen verder met de rest van de game.
Dit bericht is bijgewerkt op 19 juni 2023.