Oekraïne roept PlayStation, Xbox op de Russische markt te verlaten

News
woensdag, 02 maart 2022 om 17:30
pexels sima ghaffarzadeh 11322876f1646125468
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben verschillende bedrijven al actie ondernomen tegen Rusland. Sommige grote bedrijven hebben al aangekondigd dat hun producten niet meer in Rusland verkocht zullen worden. Dat vraagt Oekraïne nu ook aan PlayStation en Xbox.
In een open brief gericht aan alle game-ontwikkelaars en esports-bedrijven, waarbij Xbox en PlayStation in het bijzonder genoemd worden, roept vicepremier Mykhailo Fedorov van Oekraïne op om geen zaken meer te doen met of in Rusland. Hij noemt de Russische agressie een oorlogsverklaring aan niet alleen Oekraïne, maar de hele beschaafde wereld.
Fedorov wil dat de Russische en Belarussische accounts tijdelijk geblokkeerd worden en dat esports-teams uit deze landen voorlopig niet mee mogen doen aan competities. Ook vraagt hij dat esports-evenementen niet meer op Russische grond worden gehouden. Fedorov hoopt dat dit de burgers van Rusland motiveert om de militaire agressie te stoppen.

Veel acties tegen Rusland

In de afgelopen week hebben al veel bedrijven en organisaties zich uitgelaten tegen de Russische agressie. Zo is de Champions League-finale verplaats naar Parijs, stopt Apple met de verkoop van haar producten in Rusland en weigert Netflix om Russische propaganda uit te zenden. Veel filmstudio’s brengen hun aankomende releases niet uit in Rusland.
Hoewel in de game-industrie veel steun wordt uitgesproken voor Oekraïne heeft nog geen enkele game-uitgever dezelfde maatregelen genomen als de filmuitgevers. Aankomende releases van zowel PlayStation als Xbox lijken ook in Rusland gewoon door te gaan. Sony en Microsoft hebben nog niet gereageerd op de Tweet van Fedorov.

Populair Nieuws

Laatste Reacties