Netflix gaat geen propaganda van Rusland streamen

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 12:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen heeft het de nodige sancties opgelegd gekregen. Maar niet alleen de politiek moet iets met de situatie, ook internationale bedrijven zijn besluiten aan het vormen rondom Rusland. Zo geeft Netflix aan geen Russische propaganda te gaan streamen.
Een nieuwe Russische wet zou Netflix kunnen verplichten om 20 Russische tv-kanalen aan te bieden. Media-aanbieders die groot genoeg zijn worden door die wet geacht deze specifieke kanalen aan te bieden. Netflix heeft in Rusland sinds kort 100.000 abonnees en valt daarom onder deze wet, ook al zendt de dienst nergens in de wereld reguliere tv-kanalen uit.
Bij de kanalen die Netflix uit zou moeten zenden hoort Onder andere Channel One, een staatszender die waarschijnlijk propaganda uit zou zenden. Ook de zender Spa, die gerund wordt door de Russisch-Orthodoxe kerk zit in het pakket, meldt Variety.
Maar Netflix laat tegenover Variety weten dat er ‘vanwege de huidige situatie’ geen plannen zijn om de kanalen daadwerkelijk aan te bieden. Volgens sommige bronnen zou de wet die dat eist ook nog niet gelden. Het is onduidelijk wat Netflix van plan is wanneer de wet wel ingaat.

Veel bedrijven steunen Oekraïne

Netflix is niet de enige mediagigant die zich uitlaat tegen Rusland. Google heeft bijvoorbeeld maatregelen genomen die ervoor zorgen dat Google Maps niet meer toont hoe druk het op bepaalde plekken is, omdat dit de veiligheid van burgers van Oekraïne in gevaar kan brengen. Ook roepen veel bedrijven in de game-industrie op tot steun aan Oekraïne.