Champions League finale verplaatst van Sint-Petersburg naar Parijs

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 12:00
fifa 22 champions leaguef1645785635
Door de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne staat er een hoop op het spel. Er zullen een hoop dingen veranderen om iedereens veiligheid te garanderen. Zo zal de Champions League finale moeten wijken en creëert het een lastige situatie voor FIFA 22.
Het nieuws wat er voor veel sportliefhebbers al aan zat te komen is uitgekomen. De Champions League Finale in Sint-Petersburg gaat niet door. De finale die eerste in het noordwesten van Rusland zou plaatsvinden is geschrapt vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
De finale gaat wel gewoon door, maar in een ander land. De Champions League finale zal gehouden worden in Parijs. Tijdens een spoedberaad heeft de UEFA overlegd en gekeken hoe ze de finale toch konden voortzetten. De Franse president Emmanuel Macron wilde zijn steun laten zien en bood het Stade de France aan als thuishaven van de belangrijkste finale voor de clubcompetities.

FIFA 22 en de CL-finale

Nu de CL-finale wordt verplaatst kan het ook niet anders dan dat de gigantische wedstrijd een aanpassing krijgt in FIFA 22. Voetballiefhebbers kunnen het belangrijke moment nabootsen door de CL-finale zelf onder handen te nemen in FIFA 22. Het is nog maar de vraag of het stadion in FIFA22 ook veranderd zal worden, maar kijkende naar de huidige situatie lijkt er geen andere mogelijkheid.

Veiligheid nummer 1

Niet alleen de CL-finale zal aangepast moeten worden door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Zo hebben Max verstappen en Sebastian Vettel al aangegeven zich niet comfortabel te voelen bij een F1-race in Rusland.
Voor het voetbal worden er ook een aantal speciale regels opgesteld in deze tijd van nood. Zo zullen Russische en Oekraïense teams hun thuiswedstrijden spelen op neutraal terrein. Zo zal er in maart een WK kwalificatiewedstrijd worden gespeeld tussen Rusland en Polen en zal Rusland, als ze de wedstrijd winnen, het mogen opnemen tegen Zweden of Tsjechië.
Het WK kan erg vreemd verlopen als de huidige noodsituatie niet wordt opgelost en Rusland of Oekraïne het goed gaan doen in het kampioenschap. De veiligheid van de spelers en fans blijft alleen op de eerste plek staan.