Game-industrie vraagt hulp voor Oekraïne

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 20:00
stop war in ukraine pexelsf1645804816
Nu Rusland de invasie in Oekraïne is gestart, is er flink wat social media aandacht bij betrokken. De game-industrie laat ook van zich horen en vraagt om hulp voor het land.
Het is niemand ontgaan wat voor heftige situatie zich er momenteel bevindt tussen Rusland en Oekraïne. Rusland heeft namelijk de oorlog verklaard aan het land toen de Russische president Poetin vertelde een “speciale militaire operatie” uit te voeren in Oekraïne.
Na verschillende aanvallen werd het duidelijk dat het geweld is opgelopen en dat er zich in Oekraïne een zeer gevaarlijke situatie plaatsvindt.

Game-industrie staat op

Er wordt wereldwijd veel gesproken over steunbetogingen richting Oekraïne en er wordt opgeroepen tot vrede. Ook de game-industrie heeft van zich laten horen nu verschillende ontwikkelaars en studio’s die zich in het land bevinden een uitspraak hebben gedaan.
GSC Game World, bekend van de STALKER games, plaatste een bericht op Twitter over de huidige situatie. De ontwikkelaar vroeg hierin om zo veel mogelijk aandacht te leggen op de noodsituatie waarin het land zich bevindt. Er is een Patreon link gemaakt die door veel ontwikkelaars wordt gedeeld, de link is bedoeld om wapens voor het Oekraïense leger te financieren.

Ubisoft & CD Projekt RED

Ontwikkelaar Ubisoft heeft ook een studio in Oekraïne en heeft laten weten druk bezig te zijn met het evacueren van hun personeel.

“De veiligheid en welzijn van onze crew is altijd onze grootste prioriteit. We houden een oogje in het zeil en hebben al meerdere maatregelen getroffen om het Oekraïense team veilig te houden. We bieden ook bijstand en hulp voor al onze teamleden. We kunnen nu nog geen details delen maar we houden de situatie scherp in de gaten en maken aanpassingen wanneer de situatie zich vordert.”

Er zijn veel statements uitgebracht over de huidige situatie zoals de CEO van Bungie die de vlag van Oekraïne postte op zijn persoonlijke Twitteraccount. Ook CD Projekt RED, het brein achter games zoals The Witcher 3 en Cyberpunk 2077 liet weten geschokt te zijn door de huidige situatie. Zij doneren 1 miljoen Poolse Zloty naar een humanitaire organisatie werkende in Oekraïne.