Nintendo wil soepele overgang naar Switch 2

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan al tijden geruchten over een opvolger van de Switch">Nintendo Switch. Er is nog veel onduidelijk over de Switch 2, maar Nintendo hoopt één ding te bereiken. De overgang naar de nieuwe console moet soepel lopen.
Een nieuwe console is altijd leuk, maar helaas is het niet altijd precies waar je op hoopt. Bij Nintendo consoles is het bijvoorbeeld altijd een gedoe geweest om je digitale aankopen mee te nemen naar de volgende console, als het al mogelijk was. Het ziet er nu naar uit dat Nintendo dat met de Switch 2 eindelijk makkelijk wil maken.
Tijdens een vraag en antwoordsessie met investeerders liet Nintendo-baas Shuntaro Furukawa weten dat klanten soepel over moeten kunnen stappen naar de Switch 2 (vertaling via Twitter-gebruiker Genki). Nintendo wil daar “zoveel mogelijk voor doen” en zal gebruik maken van Nintendo-accounts. In het verleden was vaak een nieuw account nodig voor een nieuwe console, maar dat is eindelijk verleden tijd.
Furukawa gaat niet in op wat het gebruik van Nintendo-accounts voor de volgend console precies voor voordelen zal hebben. Aan de kant van PlayStation en Xbox kun je dankzij het gebruik van accounts je save data en aankopen overzetten, maar Nintendo heeft daarover nog niets beloofd. Er zijn experts die menen dat met name het overzetten van games lastig kan worden, maar wellicht heeft Nintendo er toch een oplossing voor.

Wanneer is de release van de Switch 2?

Het is voorlopig nog even niet duidelijk wanneer de Switch 2 verschijnt, maar we hoeven hem niet voor 2024 te verwachten. Doordat Nintendo’s najaar tot voor kort erg rustig was qua games vermoedden veel fans dat de opvolger van de Switch redelijk snel zou komen. Maar door de aankondiging van Super Mario Bros. Wonder en de remake van Super Mario RPG heeft Nintendo ineens weer een degelijk aanbod voor het einde van het jaar.