Super Mario RPG Remake onthuld tijdens Nintendo Direct

News
woensdag, 21 juni 2023 om 17:00
super mario rpgf1687358780
Er gingen al geruchten dat Nintendo een SNES-klassieker zou aankondigen tijdens de Nintendo Direct. Die geruchten bleken waar, want de Super Mario RPG Remake is officieel onthuld.
Nintendo weet de laatste tijd met de Direct vaak te verrassen. Zo werd eerder dit jaar plotseling Metroid Prime Remastered aangekondigd. En dat niet alleen, de game was ook nog eens te koop in de eShop en direct te spelen.
Tijdens de Nintendo Direct vandaag was er weer een verrassing. De uitgever heeft namelijk officieel de remake van Super Mario RPG aangekondigd. De role-playing game kwam oorspronkelijk in 1996 uit voor de SNES en werd veelal geprezen. De game vormde ook de inspiratie voor de populaire Paper Mario-reeks, maar Super Mario RPG zelf kwam nooit terug.

Super Mario RPG in een nieuw jasje

Ten minste, tot nu toe. De Super Mario RPG Remake wordt helemaal in een nieuw jasje gehesen, met up-to-date graphics, een moderne layout en nieuwe audio. In tegenstelling tot Metroid Prime Remastered komt deze nieuwe game niet meteen uit.
De releasedatum voor Super Mario RPG Remake staat gepland voor 17 november en de game komt exclusief uit voor de Nintendo Switch.