Nintendo: “Dit jaar geen Switch 2”

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch is inmiddels aardig op leeftijd. Veel fans verwachten dan ook dat de opvolger van de console niet ver weg is. Maar Nintendo laat nu weten dat we dit jaar geen Switch 2 meer hoeven te verwachten.
Jarenlang ging de Switch als zoete broodjes over de toonbank. Hij werd zelfs de bestverkochte Nintendo home console en één van de best verkochte consoles aller tijden. Maar nu ziet Nintendo de verkoop toch teruglopen: het aantal consoles dat rond het eind van het jaar is 22 procent gezakt en het verkoopdoel voor het afgelopen jaar is net niet gehaald (via VGC).
Dat ligt volgens Nintendo deels aan een chiptekorten waar het bedrijf tot het einde van vorige zomer last van had, maar toch zijn de voorspellingen voor komend jaar ook niet bijzonder positief. Het bedrijf heeft een doel gesteld van 15 miljoen verkochte consoles, maar geeft aan dat het moeilijk wordt om dat te halen. Hoewel nieuwe of geüpgradede hardware daarbij zou kunnen helpen, geeft Nintendo-baas Shuntaro Furukawa aan dat een nieuwe console geen onderdeel is van de doelen voor 2023.
Dat zou betekenen dat de Switch 2 niet voor het einde van het huidige belastingjaar, dat eindigt op 31 maart 2024, in de winkel ligt. De meeste analisten verwachtten de release van de console toch al niet in 2023, maar er was een gerucht dat beweerde dat een release in de eerste maanden van 2024 mogelijk was. Dat lijkt nu ook onwaarschijnlijk.

Nintendo blijft veel games verkopen

Ondanks dat de verkoop van de Switch terugloopt, gaat het goed met de games. Splatoon 3 is tot op heden ruim 10 miljoen keer verkocht en Pokémon Scarlet en Violet staan op ruim 22 miljoen exemplaren. Software is ook hoe Nintendo de vraag naar de Switch komend najaar wil versterken. Wat voor games er in het najaar moeten verschijnen is alleen de vraag: er is behalve Pokémon DLC nog niets aangekondigd voor die periode.