‘Gewilde Switch 2 feature wordt moeilijk’

News
dinsdag, 07 maart 2023 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch">Nintendo Switch is aardig op leeftijd en in de laatste maanden duiken er steeds meer geruchten op over een opvolger. Momenteel is nog weinig bekend over wat voor features die opvolger gaat krijgen. Het ziet er alleen naar uit dat een feature waar veel fans blij mee zouden zijn lastig wordt voor Nintendo.
Veel mensen spelen een game één keer en laten hem daarna voor wat hij is. Maar er zijn ook veel gamers die games graag vaker spelen en dan wordt backwards compatibility van nieuwe consoles met oude games erg gewaardeerd. Waar mogelijk heeft Nintendo in het verleden meestal gezorgd voor backwards compatibility die minstens één generatie terug gaat, maar dat wordt met de Switch 2 misschien lastig.
Volgens YouTuber MondernVintageGamer, die ook in game-ontwikkeling werkt bij NightDive Studios, heeft Nintendo een groot probleem als het gaat om backwards compatibility. De Tegra X1 chipset van de Switch is namelijk vrij oud en het ligt dus in de lijn der verwachting dat de opvolger van de console een nieuwe chipset krijgt. Dat zou alleen betekenen dat Switch-games niet zonder extra werk kunnen draaien op de Switch 2 (of hoe de opvolger ook gaat heten).
Nintendo kan dat probleem omzeilen met emulatie, maar om een Switch-game helemaal correct te emuleren heb je krachtige hardware nodig. De Steam Deck, een gaming PC met respectabele specs, worstelt er bijvoorbeeld soms nog mee. De chipset van de nieuwe console compatibel maken met de Tegra X1 chip is een andere mogelijkheid, maar daar is veel werk voor nodig.

Hoe ver gaat Switch 2 voor backwards compatibility?

Een andere mogelijkheid is dat de nieuwe console zowel een nieuwe chipset als een oude Tegra X1 chipset krijgt. Dat zou wel de kosten van de nieuwe console omhoog gooien. Toch heeft Nintendo zoiets in het verleden vaker gedaan om backwards compatibility te bereiken, dus het bedrijf is in principe tot veel bereid.
Tot slot zou Nintendo kunnen werken met next-gen patches voor Switch-games, zoals dat ook gebeurt op PS5 en Xbox Series X. Een Pokémon-leak suggereert dat zoiets momenteel inderdaad op de planning staat voor Pokémon Scarlet en Violet. Maar als alleen gepatchte games werken op de Switch 2 is dat nog steeds een teleurstelling vergeleken met de PS5 en Series X, waar next-gen patches uitgebracht worden als aanvulling op volledige backwards compatibility.

Populair Nieuws