Nieuwe platformer Super Mario Bros. Wonder aangekondigd door Nintendo

News
donderdag, 22 juni 2023 om 9:00
super mario bros wonderf1687359726
Na de onthulling van Super Mario RPG Remake had Nintendo nog een verrassing in petto. De uitgever heeft namelijk een nieuwe 2D platformer uit de doeken gedaan, genaamd Super Mario Bros. Wonder.
Eerder deze week dook er een gerucht op dat Nintendo grote plannen had voor de Direct die vandaag werd georganiseerd. Volgens een bekende leaker zou Nintendo namelijk de remake van een SNES-klassieker aankondigen, evenals een gloednieuwe Mario game.
Tijdens de show werd eerst de Super Mario RPG Remake aangekondigd, waarmee de SNES-klassieker afgevinkt kon worden. Er leek alleen geen nieuwe Mario game aan te komen, tot het allerlaatste moment. Als afsluiter had Nintendo namelijk de onthulling van Super Mario Bros. Wonder: een gloednieuwe 2D-platformer voor de Nintendo Switch.

Nieuwe power-ups voor Mario

De nieuwe Switch game kent de klassieke gameplay die fans gewend zijn van Mario games, maar er zijn natuurlijk ook een aantal gloednieuwe toevoegingen. Zo zijn er gloednieuwe power-ups - Mario kan bijvoorbeeld in een olifant veranderen - en kan de wereld ook helemaal op de kop worden gezet met een blauwe bloem.
Net zoals de vorige platformers kan Mario niet alleen de werelden alleen verkennen. Super Mario Bros. Wonder is namelijk ook in multiplayer speelbaar, met in totaal vier spelers. Als je met de game aan de slag wil gaan, dan moet je nog even geduld hebben. Super Mario Bros. Wonder komt uit op 20 oktober 2023 voor de Nintendo Switch.