Nintendo verhoogt productie Switch naar 30 miljoen

  Nintendo wil dit jaar 30 miljoen Nintendo Switch consoles over de toonbank laten gaan. Om dit te bewerkstelligen verhoogt de Japanse gamegigant de productie met nog eens 20 procent, na maanden van corona waarin de Switch een schaars goed werd. Hoewel de toelevering hiervan is verbeterd, blijft de vraag naar deze console enorm.

  InspiredImages

  Animal Crossing: New Horizons

  Vorige maand had Nintendo de productie nog verhoogd tot 25 miljoen, en deze maand is dit alweer met 20 procent verhoogt. Naast de corona crises zorgde ook het gigantische succes van Animal Crossing: New Horizons voor een in puls in de verkoop, die het ene na het andere verkooprecord pakten. De nieuwe Animal Crossing kreeg dan van ons ook een 9 in onze review.

  De lancering van de goedkopere Nintendo Switch Lite, die eind 2019 op de markt kwam heeft de verkoop ook zeker gestimuleerd. Doordat deze alleen in handheldvorm te bespelen is, en daardoor ruim 100 euro goedkoper is dan haar grotere broer, bereikt deze een breder publiek.

  Voorbereiding Switch Pro?

  Volgens Bloomberg zou Nintendo hiermee ook alvast voorsorteren op een Nintendo Switch Pro. Nintendo zou verschillende externe game-ontwikkelaars hebben benaderd om hun games 4K-ready te maken. Dat zou doelen op een nieuwe resolutie upgrade. Ook lekte eerder deze week nieuws over een mogelijk nieuwe Joy-Con uit. Een Switch Pro zou een logische volgende stap zijn voor Nintendo. Gezien de recente ontwikkelingen bijSony en Microsoft.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.