Mulan ondanks flinke meerprijs en boycott hit op Disney+

  Er is veel te doen geweest rondom de live-action film Mulan op Disney+. Ondanks de meerprijs op de film en de boycott is de film een hit om de streamingdienst van Disney.

  Disney

  Sinds vorige week is de live action film van Mulan te zien op Disney+. Hierom was veel te doen in eerste instantie zou de film in maar van dit jaar in de bioscopen verschijnen. Door corona werd dit uitgesteld, en uiteindelijk werd besloten om de film met een paar maanden vertraging op Disney+ te gooien. Toen eind augustus bekend werd dat je hiervoor boven op je abonnement ook nog eens 22 euro extra voor moest betalen kwam er veel kritiek op.

  Door corona werd dit uitgesteld, en uiteindelijk werd besloten om de film met een paar maanden vertraging op Disney+ te gooien. Toen eind augustus bekend werd dat je hiervoor boven op je abonnement ook nog eens 22 euro extra voor moest betalen kwam er veel kritiek op.

  App massaal gedownload

  De film kwam uiteindelijk met meerprijs op 4 september jongstleden online, maar Disney kwam op het allerlaatste moment met een kleine aanpassing; vanaf 4 december kan je de film zonder meerprijs bekijken waardoor een Disney+ abonnement alleen voldoende is.

  Ondanks al deze commotie is de film nu al een hit op het videokanaal van Disney. De nieuwe Mulan film heeft ervoor gezorgd dat de Disney+ app 68 procent vaker is gedownload dan de week ervoor. Ook zouden er 193 procent meer in-app aankopen gedaan zijn. Hoewel deze cijfers erg spectaculair zijn heeft het niet de Broadway musical Hamilton overtroffen. Toen nam het aantal downloads begin juli met maar liefst 79 procent toe.

  #BoycottMulan trending

  Overigens zijn er ook veel mensen die de film boycotten. Op social media wordt #BoycottMulan veelvuldig gebruikt. Het blijkt namelijk dat er opnames zijn gemaakt in het Chinese Xinjiang waar de Oeigoeren onderdrukt worden.

  In de provincie zijn sinds 2013 ‘heropvoedingskampen'. Hierin worden Oeigoeren gedwongen te werken. Ontsnapte Oeigoeren berichten over martelingen en indoctrinatie. Onder andere Amnesty International reageerde al via haar Twitterkanaal.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.