Patent voor nieuwe Joy-Con duikt op; Switch Pro-geruchten laaien op

  Nintendo heeft patent aangevraagd voor een nieuw ontwerp van de Joy-Con en verklapt daarmee het nieuwe design. Het patent werd medio 2018 al ingevoerd, maar werd pas in april van dit jaar geregistreerd. Hoewel de nieuwe Joy-Con de knoppen grotendeels op de zelfde plek heeft zitten, zitten er toch de nodige veranderingen in het nieuwe design.

  Daarnaast lijken ook de ‘+’ en ‘-‘ knoppen op de controller te zijn verdwenen als we naar het nieuwe patent kijken. Het is nog maar de vraag of dit ontwerp ook daadwerkelijk in de schappen komt te liggen, want dat is op dit moment nog niet bekend. Gespeculeerd wordt dat dit de controller voor de Nintendo Switch Pro is, een verbeterde, krachtigere versie van de Switch.

  Geruchten over deze verbeterde variant gaan al jaren rond, waarbij wordt gedacht dat er een fucntie is die alleen voor de tv bedoeld is, het tegenovergestelde van de Nintendo Switch Lite. Officieel is er nog niks aangekondigd vanuit Nintendo, maar met alle ontwikkelingen bij Sony en Microsoft zou het een logische volgende stap zijn.

  Nintendo Switch Lite versie al uitgegeven

  In 2019 bracht Nintendo met de Switch Lite ‘natuurlijk’ al een handheld versie van de Switch op de markt. De Switch Lite doet het vanwege de coronatijd erg goed, omdat veel mensen thuis zitten. Er ontstaat zelf een schaarste op deze handheldvorm waardoor de prijs soms zelf iets omhoog schiet. Hetzelfde zagen we ook gebeuren voor de normale Nintendo Switch eerder dit jaar.

  De aankondigingen van diverse Mario klassiekers zal de verkoop waarschijnlijk ook zeer ten goede doen. Zo werd vorige week onthuld dat Super Mario 3D World en Super Mario 3D All-Stars op de planning staan. Laatstgenoemde is over een kleine twee weken zelfs al te koop.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.