Nintendo lanceert Switch Concierge voor nieuwe gebruikers

News
vrijdag, 12 februari 2021 om 15:30
nintendo switch xgnf1671722238
Als je recent een Nintendo Switch hebt gekocht, kun je de weg soms even kwijt raken. Een compleet nieuwe Switch in je handen en geen idee hebben wat deze console eigenlijk allemaal kan doen, dat wil je natuurlijk niet hebben. Daarom heeft het bedrijf sinds kort de ‘Nintendo Switch Concierge’ aangekondigd, waarmee al je vragen met betrekking tot jouw nieuwe console beantwoord kunnen worden.
Nintendo Switch Concierge is een programma voor nieuwe Nintendo Switch gebruikers. Je kan met een Nintendo vertegenwoordiger een virtuele één-op-één meeting houden waar geen kosten aan verbonden zijn. Door middel van deze meeting kunnen al je vragen beantwoord worden over alle functies van de Switch.

Hoe werkt het?

Als eerste moet je een datum en tijd kiezen voor de virtuele meeting. Het Concierge programma loopt van januari tot en met februari en is voor nu alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. Data en tijd kunnen erg verschillen op basis van de vraag in kwestie en wanneer de Nintendo vertegenwoordigers tijd hebben om een meeting te houden.
De Concierge sessie wordt gehouden in Microsoft Teams en staat helemaal in het teken van jou. Het is belangrijk dat je voor de meeting een onderwerp hebt gekozen waar je over wil praten. Naast dit hoofdonderwerp probeert de Nintendo vertegenwoordiger ook overige vragen te beantwoorden (als daar genoeg tijd voor is).

De regels

Concierge meetings worden alleen georganiseerd voor nieuwe gebruikers van de populaire console. De call is dus niet bedoeld voor mensen die de Nintendo Switch al een aantal maanden of jaren hebben. De meeting is één-op-één. Wel mag je familie of vrienden uitnodigen om mee te kijken naar de sessie op hetzelfde apparaat, maar ze mogen niet via een ander apparaat meedoen aan deze meeting. Het is dus voornamelijk alleen bedoeld voor de nieuwe Switch gebruiker en de Nintendo vertegenwoordiger.
Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn om een Concierge meeting in te plannen. Ook mag Nintendo, als je een meeting hebt ingepland, videogegevens en jouw stem gebruiken om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Een goed initiatief van het Japanse bedrijf om nieuwe Switch-gebruikers een stap verder te helpen op de nieuwe console, maar hopelijk komt de optie ook snel naar andere landen toe.