Nintendo Switch betekende succes of ondergang voor Nintendo

News
maandag, 01 februari 2021 om 10:00
nintendo switch xgnf1671722238
Het gaat goed momenteel bij Nintendo. Het Japanse bedrijf verkoopt veel games en dat komt natuurlijk door het overweldigende succes van de Nintendo Switch. De mix tussen console en handheld had alleen ook de ondergang kunnen betekenen voor het bedrijf.
Net zoals in veel sporten kunnen uitgevers, ontwikkelaars en fabrikanten in de gamesindustrie het ene moment een held zijn en het andere moment de schlemiel. Kijk bijvoorbeeld naar CD Projekt RED, dat met The Witcher 3: Wild Hunt veel goodwill heeft opgebouwd en dat in één klap is kwijtgeraakt met de dramatische release van Cyberpunk 2077.
Door het enorme succes van de Nintendo Switch zou je ook bijna vergeten wat voor drama de vorige console van het Japanse bedrijf was. De naamgeving hielp natuurlijk niet mee, maar met in totaal slechts 13 miljoen verkochte exemplaren was de Wii U een totale ramp voor Nintendo. Dat is dan ook nogal een contrast met nu al ruim 79 miljoen verkochte exemplaren voor de Nintendo Switch - en die console blijft maar als warme broodjes over de toonbank gaan.

Dood of de gladiolen voor Nintendo

Tijdens een stream voor de New York Game Awards liet voormalig president van Nintendo America, Reggie Fils-Aimé, dan ook weten dat de Nintendo Switch wel een succes moest worden voor het bedrijf. Met een herhaling van de Wii U kon het zomaar eens einde verhaal worden voor Nintendo..
Ondanks het grote succes van de Nintendo Switch en de mededeling van Nintendo dat de console pas net op de helft van haar levenscyclus zit, is natuurlijk de vraag of er een Nintendo Switch Pro gaat komen. Volgens een datalek zou de console namelijk al in de maak zijn, maar het is natuurlijk de vraag of het een compleet nieuwe console gaat zijn of een verbeterde versie, zoals de PlayStation 4 Pro of Xbox One X. Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd naar een eventuele Nintendo Switch Pro.

Populair Nieuws