'Nintendo komt binnenkort met nog een Nintendo Direct'

News
dinsdag, 05 september 2023 om 12:00
Vorige week kwam Nintendo met een Direct rondom Super Mario Bros. Wonder. Maar naar verluidt zal de Japanse uitgever binnenkort met nog een Direct showcase komen.
Nintendo heeft voor dit jaar toch nog een paar verrassende titels, die eerder niet verwacht werden door fans. Zo heeft het bedrijf in juni tijdens een Nintendo Direct twee nieuwe Mario games aangekondigd: Super Mario Bros. Wonder en de remake van Super Mario RPG.
Vorige week kwam daar ook nog eens een speciale Nintendo Direct bij die helemaal in het teken stond van Super Mario Bros. Wonder. In vijftien minuten tijd heeft de uitgever nieuwe gameplay getoond van de platformer, die ook in co-op is te spelen, en is er een nieuwe Nintendo Switch OLED uit de doeken gedaan.
Door de recente Nintendo Direct zou je denken dat het bedrijf voorlopig wel even klaar is met showcases. Volgens leaker Nate the Hate is dat alleen niet het geval. Hij stelt dat Nintendo binnenkort nog met een andere Direct komt.

Is een nieuwe Direct waarschijnlijk?

Twee Nintendo Directs achter elkaar zou niet zo verrassend zijn als het initieel lijkt. De presentatie van Super Mario Bros. Wonder is op een logische datum gehouden met het oog op de release van de game op 20 oktober. En de format van een Direct maakt het makkelijker voor Nintendo om ze vaker achter elkaar te houden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sony of Microsoft.
In het verleden heeft Nintendo namelijk vaker een Nintendo Direct gehouden in september. Bovendien wordt volgende week de Tokyo Game Show georganiseerd, waar de Japanse uitgever vaak iets speciaals voor heeft gepland. Het is dus goed mogelijk dat we rondom de TGS nog een Direct gaan krijgen.